Doprava zdarma při nákupu nad 500 Kč.

Blog, Strana 6

Od kofeinu k bezkofeinové kávě

Kofein známe jako povzbuzující látku. Většina dospělé populace ho konzumuje denně a často o něm nalezneme různé informace. Podle dostupných zdrojů umí podpořit sportovní i mentální výkon, ale může mít i negativní vliv na zdraví. Obávat se ale nemusím...

Tipy, jak využít lógr z filtrované kávy i espressa

Zrnka z kávových třešinek obsahují mnoho esenciálních olejů a minerálů. Tyto mnohostranně cenné látky se extrahují do připraveného nápoje. Řada jich ale v kávové sedlině zůstane. Z toho se dá těžit a sedlinu proměnit v hnojivo pro rostliny, nebo výži...

Jak jsme rozjeli spolupráci s Mýdlárnou Koukol

V environmentálním sociálním podniku Mýdlárna Koukol vyrábí přírodní peelingová mýdla z naší kávy, která budou součástí nového dárkového setu. Naše Markéta se tam vypravila na návštěvu a vše zdokumentovala.  Letos jsme s Mýdlárnou Koukol...

Slavíme 8 let pražírny

Už osmým rokem pro vás ve Fair & Bio pražírně vybíráme, pražíme a ručně balíme fairtradová zrnka kávy ze zemí Afriky, Asie a zejména Latinské Ameriky. Drtivá většina naší kávy je bio a čtvrtinu už dodáváme dokonce bezobalově. Jsme aktivní v prosa...

FairBio pražírna se představila zástupcům Středočeského kraje

FairBio pražírna se spolu s dalšími středočeskými sociálními podniky představila zástupcům kraje. Celou exkurzi uspořádala Tematická síť pro sociální ekonomiku TESSEA, zastřešující platforma, která dlouhodobě v ČR propojuje a propaguje sociální podni...

Markéta Vinkelhoferová v Harper's Bazaar: Co je dobrý život

V červnovém čísle Harper’s Bazaar o tom, že sociální a environmentální stránka má být nedílnou součástí podnikání od samého začátku. Jak na důstojný život? To je moje celoživotní téma, které se prolíná mojí profesní dráhou, ať už jako pedagožky v ...

Káva jako z kavárny IV. – Filtrovaná káva

4. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Představíme další oblíbené metody, ve kterých půjde o kávu filtrovanou různými způsoby přes papírový filtr. Jedná se třeba o proslulou japonskou V60, designový skvost chemex, nebo na cesty ideální AeroPress...

Káva jako z kavárny III. – Káva z moka konvičky a french pressu

3. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Tentokrát vám přiblížíme dvě metody. Dost rozšířený způsob přípravy filtrované kávy ve french pressu, který je výborným nástrojem především pro kávové začátečníky a také kávu z moka konvičky, která má mezi metod...

Káva jako z kavárny II. – Základy přípravy kávy

2. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Zaměříme se na mletí, ale načrtneme i základní poměry a časy. O mletí by se dalo psát hodiny. V praxi zjistíte, že to je zpočátku zásadní bod, který se budete učit ladit. Také toho o mletí najdete...

Káva jako z kavárny I. – Bez čeho se domácí kávový koutek neobejde

1. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Než se rozhodnete, jestli oprášíte v rohu zastrčený french press, nebo investujete do nějaké novinky, ponořte se do článku, který startuje seriál o domácí přípravě kávy. Dozvíte se, co by si měl p...