Koňaková pecka filtr
Detailní popis produktu
Jak si kávu nejlépe vychutnat
Tu nejlepší chuť získáte, když si ji připravíte ve french pressu nebo jako filtrovanou kávu. Doporučujeme ji umlít až těsně před použitím (střední až větší hrubost, na jednu porci 12-15g), poté zalít horkou vodou o teplotě 92-94°C. Při přípravě ve french pressu oddělte hotový nápoj od lógru už po 3-4 minutách a ihned nalévejte do hrnků, konvice nebo termosky.
Tip! Pokud si do kávy přidáte mléko, chuť koňaku o to víc vynikne.
Co v sobě skrývá Koňaková pecka?
Fairtradovou kávu z Kolumbie a koňak Hennessy VS. Ten si nás získal svou delikátní chutí, která hraje na notu červeného bobulového ovoce s nádechem vanilky. Spolu s ovocnou Kolumbií tak tvoří harmonickou dvojku.
Pěstitelé a původ
Zrnka, která používáme do Koňakové pecky, pochází z Kolumbie z rukou pěstitelů zapojených do sdružení ACEDGA. To vzniklo v prosinci 2006, když si několik pěstitelů řeklo, že spojí síly, aby zvýšilo svoje šance dostat svoji prvotřídní kávu do celého světa. Dnes spojuje 75 rodin, které mají stejný sen – zlepšit svoje životní podmínky. Mají na svědomí řadu projektů, které jim pomáhají s bydlením, udržitelností při pěstování kávy a ochranou lesa a životního prostředí.
Sdružení vynakládá velké úsilí nejen na to, aby nabízelo kávu výjimečné kvality, ale podává pomocnou ruku při rozvoji svých členů i celé společnosti.Všichni členové pěstují kávu s certifikací Fairtrade a 75 % z nich se pyšní také nálepkou Bio.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Férová káva |
---|---|
Způsob přípravy: | na filtr |
Stupeň pražení: | světlé |
Kyselost: | vysoká |
Metoda zpracování: | washed / promytá |
Složení kávy: | 100% arabika |
Mletá / zrnková: | mletá, zrnková |
Země původu: | Kolumbie |
Káva pochází: | Planadas, Tolima, 1500 – 2000 m n. m. |
Fairtradoví pěstitelé: | sdružení ACEDGA |
Odrůdy: | Castillo, Caturra, Tabi, Typica |
Charakteristika: | čokoládové pralinky, vanilka, koňak |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.