Koňaková pecka filtr



Související produkty
Detailní popis produktu

Jak si kávu nejlépe vychutnat


Tu nejlepší chuť získáte, když si ji připravíte ve french pressu nebo jako filtrovanou kávu. Doporučujeme ji umlít až těsně před použitím (střední až větší hrubost, na jednu porci 12-15g), poté zalít horkou vodou o teplotě 92-94°C. Při přípravě ve french pressu oddělte hotový nápoj od lógru už po 3-4 minutách a ihned nalévejte do hrnků, konvice nebo termosky.
Tip! Pokud si do kávy přidáte mléko, chuť koňaku o to víc vynikne.
Co v sobě skrývá Koňaková pecka?
Fairtradovou kávu z Kolumbie a koňak Hennessy VS. Ten si nás získal svou delikátní chutí, která hraje na notu červeného bobulového ovoce s nádechem vanilky. Spolu s ovocnou Kolumbií tak tvoří harmonickou dvojku.
Pěstitelé a původ
Za touhle kolumbijskou kávou stojí výjimečná organizace ANEI, která sdružuje farmáře z indiánského kmene Arhuaco. Založila ji v roce 1995 Aurora Izquierdo, aby podpořila ekonomiku domorodých farmářských kmenů. Bylo za tím ale ještě něco víc. Aurořiným cílem bylo přivést pozornost k existenci kmene Arhuaco a jeho jedinečné kultuře. Káva se pro ni stala nástrojem, jak získat zpět sociální, ekonomická a kulturní práva, která byla těmto původním obyvatelům pohoří Sierra Nevada po staletí popírána. Během let se jí podařilo vytvořit program udržitelného zemědělství, který vychází z hodnot jejího kmene – chránit matku Zemi a udržovat harmonii mezi lidmi a přírodou. Jakkoliv romantické se to může zdát, pravdou je, že její program výrazně zlepšil kvalitu života místních obyvatel.
Arhuacové dodnes pěstují kávu tradičním způsobem na svazích horských hřebenů. Díky svému laskavému přístupu k pěstování kávy nikterak nenarušují tamní ekosystém a jejich káva nese hrdě certifikace Fairtrade a Bio.

Doplňkové parametry
| Kategorie: | Férová káva |
|---|---|
| Způsob přípravy: | na filtr |
| Stupeň pražení: | světlé |
| Kyselost: | vysoká |
| Metoda zpracování: | washed / promytá |
| Složení kávy: | 100% arabika |
| Mletá / zrnková: | mletá, zrnková |
| Země původu: | Kolumbie |
| Káva pochází: | Sierra Nevada de Santa Marta & Serrania del Perija, 1200–2200 m n. m. |
| Fairtradoví pěstitelé: | sdružení ANEI |
| Odrůdy: | Typica, Caturra, Bourbon, Castillo, Colombia, F6, Tabi, San Bernardo |
| Charakteristika: | čokoládové pralinky, vanilka, koňak |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.