Doprava zdarma při nákupu nad 500 Kč.

Bez kofeinu Peru San Martín

Novinka Fairtrade Bio
337 Kč / ks 337 Kč / ks 337 Kč / ks 337 Kč / ks 337 Kč / ks 337 Kč / ks 631 Kč / ks 631 Kč / ks 631 Kč / ks 631 Kč / ks 631 Kč / ks 631 Kč / ks 1 239 Kč / ks 1 239 Kč / ks 1 239 Kč / ks 1 239 Kč / ks 1 239 Kč / ks 1 239 Kč / ks od 337 Kč / ks 300,89 Kč bez DPH 300,89 Kč bez DPH 300,89 Kč bez DPH 300,89 Kč bez DPH 300,89 Kč bez DPH 300,89 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH od 300,89 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

I káva bez kofeinu může chutnat skvěle. Ta naše pochází z oblasti San Martín v Peru, kde kávové třešně zrají pomalu a mají dostatek času naplno rozvinout svůj chuťový potenciál. Kofein z nich byl odstraněn šetrným Švýcarským vodním procesem.

Stupeň pražení: středně, vhodné pro všechny přípravy

Detailní informace

Produkt vyroben v EU
BIO certifikace
Certifikace Fairtrade

Detailní popis produktu

 

Jak si kávu nejlépe vychutnat

příprava espressaIkony_pristroju_espresso

Tato středně pražená zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí. Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí. 

Ikony_pripravy_mokaIkony_pristroju_moka_dzezva

Kávu si skvěle vychutnáte připravenou i v moka konvičce. Co se týče poměru vody a kávy, držte se instrukcí od výrobce – každá konvička je přece jen trochu jiná. Co doporučujeme my, je uvařit vodu zvlášť a do konvičky ji nalít horkou. Káva díky tomu nenavlhne a bude mít o poznání lepší chuť. Samotné „překapání" kávy je pak otázkou pár minut. Dobře bude ale chutnat i jako filtrovaná nebo ve french pressu. 

Způsob odstranění kofeinu z kávy

Zrnka byla zbavena kofeinu pomocí Švýcarského vodního procesu. Tato metoda nevyužívá žádné chemikálie, jen horkou vodu a uhlíkové filtry. Zrnka se namáčí ve vodě, do které se postupně uvolňuje kofein a další složky (oleje a aromata) a vzniká tzv. extrakt zelené kávy. Do něj se poté namáčí nová zelená zrna, ze kterých se tentokrát uvolní již jen kofein, ostatní látky zůstávají v zrnech. Jakmile je v roztoku vysoká koncentrace kofeinu, přefiltruje se, aby mohlo docházet k dalšímu odstranění kofeinu. Celý proces trvá zhruba 8–10 hodin, než je kofein zcela vyplaven. Výsledkem je káva s 0,01 % kofeinu a minimální ztrátou chuti a vůně. 

 

Swiss-Water-primary-blue-logo

 

Pěstitelé a původ

Naše bez kofeinová káva pochází z oblasti San Martín v Peru, kde ji drobní farmáři z družstva Alonso De Alvarado Cooperativa pěstují v nadmořské výšce 1000–1900 metrů. Kávové třešně zde zrají pomalu a mají tak dostatek času naplno rozvinout svoje ovocné chutě. 

CAPAA, družstvo malých producentů, založené 14. září 2013 s cílem: zlepšit životní podmínky svých členů, zapojit nové generace producentů a zajistit udržitelnou produkci pro všechny zúčastněné v řetězci. Od roku 2017 je družstvo vedeno syny a dcerami producentů a mladými profesionály věnujícími se výzkumu a produkci speciálních káv.

Družstvo usiluje o zlepšení života jejich členů prostřednictvím rozvoje zdravého, ziskového a kvalitního pěstování kávy. Upřednostňuje realizaci zemědělských a chovatelských aktivit, jedná společensky odpovědně, chrání životní prostředí a přistupuje k udržitelnému rozvoji s novou vizí.

pěstitelky

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Férová káva
Způsob přípravy: espresso, na filtr, moka
Stupeň pražení: střední
Kyselost: nízká (bez acidity)
Metoda zpracování: washed / promytá
Obsah kofeinu: bez kofeinu / decaf
Složení kávy: 100% arabika
Mletá / zrnková: mletá, zrnková
Země původu: Peru
Oblast: San Martín 1000-1900 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: Alonso De Alvarado Cooperativa

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola